Händlersuche
Suche
Merkliste
burgbad nachhaltigkeit slider 1
burgbad nachhaltigkeit slider 2
burgbad nachhaltigkeit slider 3

burgbad setzt auf nachhaltige Badmöbel

Nachhaltgkeitsbericht

DUURZAAMHEID

(geldig voor: burgbad AG, alle locaties)

Transparante communicatie over onze duurzaamheidsactiviteiten is erg belangrijk voor ons. Daarom publiceren we regelmatig ons duurzaamheidsverslag. We zijn verheugd dat we het huidige rapport 2018-2020 hebben ontwikkeld en nu voor het eerst rapporteren in overeenstemming met de internationaal erkende GRI-normen.

verslag 2014/2015
verslag 2016/2017

verslag 2018-2020

Nachaltigkeitskodex

De Duitse duurzaamheidscode (DNK)ons van een kader voor . Voor de eerste twee rapporten voorzag de Duitse Duurzaamheidscode (DNK) ons het kader voor de ontwikkeling van onze relevante duurzaamheidsonderwerpen. Wij waren de eerste producent van badkamermeubelen die de nalevingsverklaringen van de DNK publiceerde.

overeenstemmingsverklaring met de DNK 2015
overeenstemmingsverklaring met de DNK 2017

made in germany dgm label web 3.png

MADE IN GERMANY

(geldig voor: burgbad GmbH, locatie: Duitsland)

Als eerste fabrikant van badkamermeubels bevestigt burgbad GmbH voor zijn volledige meubelcollectie (sys10, sys20, sys30, rc40, rl) dat wij aan de veeleisende criteria voor het zegel 'Meubels Made in Germany' voldoen. Aan het label zijn strenge voorwaarden verbonden, vastgelegd door het Duits instituut voor gezondheid, kwaliteit en labeling (RAL). Samen met de vereniging van Duitse meubelmakers (VDM) heeft RAL het label ontwikkeld en ingevoerd. De Duitse kwaliteitsvereniging voor meubels (DGM) houdt toezicht op de naleving van de voorwaarden, in opdracht van VDM.

Waarom hebben wij 5 labels? Omdat het gaat om een productcertificering, dus werden wij getest voor elk productsegment en hebben de overeenkomstige bevestiging ontvangen. We zijn erg blij dat we onze klanten een bijkomende garantie kunnen bieden dat onze producten niet enkel van de beste kwaliteit zijn, maar ook in Duitsland zijn vervaardigd.

MF logo coul

Meublez-vous français

(geldig voor: burgbad France SAS, locatie: Frankrijk)

L'Ameublement français, a trade association bringing together 350 French companies in the furniture and interior design sectors, is behind the "Meublez-vous français" action. The logo is intended to make people aware that the furniture is manufactured in the different French regions. Our burgbad France site is proud to produce our beautiful burgbad furniture (Eqio Smart and Free collections) for the local market in the heart of Eure et Loir in Nogent-le-Roi.

H19920012 LOGO web.png

Geteste kwaliteit

(geldig voor: burgbad GmbH, locatie: Duitsland)

In Duitsland zijn wij sinds 1992 lid van de 'Duitse Kwaliteitsvereniging voor Meubilair' (DGM) en willen zo voldoen aan de eisen van de DGM in het kwaliteitssysteem van de RAL. De strikte testcriteria zijn afgestemd op de huidige kwaliteits-, milieu- en emissienormen. Het kijkt in de eerste plaats naar de duurzaamheid, stabiliteit en productiekwaliteit van de producten. Daarnaast worden ook de uitstoot van verontreinigende stoffen en de veiligheid grondig onderzocht. Elke afzonderlijke factor wordt grondig getest in onafhankelijke testinstellingen. Het kwaliteitslabel 'golden M' wordt exclusief toegekend aan meubels die volledig aan alle eisen voldoen – zoals het hele assortiment meubilair van burgbad.

Meer informatie vindt u op https://www.dgm-moebel.de/de/das-goldene-m

DGM Label Klimapakt

WIJ DOEN MEE AAN HET DMG-KLIMAATPACT

(geldig voor: burgbad AG, alle locaties)

Wij zijn de eerste fabrikant van badkamermeubelen die toetreedt tot het 'Klimaatpact voor de meubelindustrie'. In het kader van de snel evoluerende wereldwijde klimaatverandering en de daarmee gepaard gaande enorme effecten op mens en natuur, ondersteunt de Deutsche Gütegemeinschaft Möbel (DGM) het 1,5-graden doel van de VN en biedt haar leden vanaf januari 2016 het lidmaatschap van het 'Klimaatpact voor de meubelindustrie' aan. Om hun verantwoordelijkheidszin tegenover klimaatverandering kracht bij te zetten, ontvangen alle deelnemers aan het klimaatpact het DGM-klimaatlabel, inclusief burgbad sinds 2016.

Meer informatie vindt u op https://www.dgm-moebel.de/de/richtlinien

DGM Label Klimaneutraler Hersteller

EERSTE FABRIKANT VAN KLIMAATNEUTRALE BADKAMERMEUBELEN

(geldig voor: burgbad AG, alle locaties)

Nadat we in 2016 lid werden van het Klimaatpact van de DGM, hebben we altijd eerst gewerkt aan het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen en getracht de rest volledig te compenseren. Dat is een permanent proces. Op basis van de DGM-criteria hebben we de jaarlijkse directe en indirecte uitstoot van broeikasgassen in Scope 1, Scope 2 en Scope 3 berekend en onze ecologische voetafdruk volledig geneutraliseerd door het verkrijgen van hoogwaardige Gold Standard gecertificeerde CO2-emissierechten. burgbad is dus actief betrokken bij de bescherming van het klimaat.

Certificaat voor het jaar 2016
Certificaat voor het jaar 2017
Certificaat voor het jaar 2018
Certificaat voor het jaar 2019
Certificaat voor het jaar 2020-2022

 

Meer informatie vindt u op https://www.dgm-moebel.de/de/hersteller/burgbad-ag

pefc logo de web.png

PEFC-CERTIFICAAT

(geldig voor: burgbad AG, alle locaties)

Sinds 2014 zijn al onze meubels gecertificeerd als PEFC-chain of custody. PEFC is een onafhankelijk certificatiesysteem voor duurzaam bosbeheer. Het staat voor 'Programma's voor de goedkeuring van certificatiesystemen voor bossen'.

Het PEFC-zegel wordt enkel toegekend wanneer men volledig kan bewijzen dat het verwerkte hout afkomstig is van natuurlijk beheerde bossen. Dit wordt elk jaar gecontroleerd en bevestigd door onafhankelijke certificatie-instellingen (TÜV Nord). Meubilair van burgbad met het PEFC-zegel garandeert dus: De hele productieketen is gecertificeerd – al onze houtmaterialen zijn afkomstig van gecontroleerde bronnen. Hout met de garantie van oorsprong „PEFC“ staat boven iedere verdenking, dat het uit illegale kap of roofbouw zou stammen. Het komt aantoonbaar uit bossen die volgens de strengste normen en in overeenstemming met de natuur worden geproduceerd – precies zo, dat ze volledig behouden blijven voor de toekomstige generaties.

Certificaat PEFC

DGM EPD Label Kastenmoebel Emmisionslabel

EMISSIELABEL VOOR MEUBELEN

(geldig voor: burgbad GmbH, locatie: Duitsland)

In Duitsland realiseert burgbad de beste mogelijke classificatie bij het wereldwijd eerste emissielabel voor meubelen.
Een groep deskundigen van de DGM heeft emissieklassen voor meubilair ontwikkeld in samenwerking met toonaangevende testinstellingen. Het doel was om een ​​label te ontwikkelen dat consumenten op een eenvoudige manier de belangrijkste informatie over het emissieprofiel biedt. Emissieklasse A betekent een laag risico op blootstelling aan verontreinigende stoffen. Daarentegen komt de emissieklasse D alleen overeen met de wettelijke vereisten met betrekking tot de grenswaarden voor formaldehyde.
Het complete meubelassortiment van burgbad is met emissieklasse A geclassificeerd. Voor uw veiligheid.

Meer informatie vindt u op https://www.dgm-moebel.de/de/vergabegrundlagen

UN global compact

WIJ ZIJN PARTNERS VAN GLOBAL COMPACT VAN DE VN

(geldig voor: burgbad AG, alle locaties)

In 2015, burgbad decided to join the world’s biggest and most important initiative for responsible corporate management. Based on 10 universal principles and sustainable development goals, the United Nations Global Compact pursues the vision of an inclusive and sustainable global economy to the benefit of all people, communities and markets, both today and in the future. By joining the compact, more than 13,000 companies and organisations from the fields of civil society, politics and science are already demonstrating their commitment to turning this vision into reality – and burgbad is one of them.

https://www.unglobalcompact.org/what-is-gc/participants/71141

LogoFFU burgbad.png

ONDERSCHEIDEN ALS GEZINSVRIENDELIJKE ONDERNEMING

(geldig voor: burgbad GmbH, locatie: Bad Fredeburg)

Bij burgbad staat de mens centraal. burgbad streeft naar een gezinsbewuste bedrijfscultuur en een uitstekend werkklimaat met goede arbeidsvoorwaarden voor gezonde en tevreden medewerkers. Een goede combinatie van gezin en werk is voor ons van wezenlijk belang. burgbad werd in 2015 voor de eerste keer gecertificeerd vanwege zijn jarenlange inzet.

burgbad werd op de locatie Bad Fredeburg als gezinsvriendelijk bedrijf in de regio Hochsauerland gecertificeerd. Onderscheiden worden bedrijven die hun medewerkers en medewerkers door individuele, gezinsvriendelijke maatregelen ondersteunen, die de vaak moeilijke combinatie van werk en gezin in het dagelijkse leven vergemakkelijken.

Certificaat 2015-2017
Certificaat 2017-2020
Certificaat 2020-2024

 

CEOsbekennenFarbe RecyclingpapierfreundlichesUnternehmen Siegel 200px 1.png

RECYCLINGPAPIERVRIENDELIJK BEDRIJF

(geldig voor: burgbad AG, alle locaties)

Het ondernemingssucces voor burgbad als houtverwerkend bedrijf hangt nauw samen met de claim van duurzaamheid. We spannen ons daarbij in om hulpbronnen te sparen. Het is ons doel om het papierverbruik zo veel mogelijk te verminderen door meer gebruik te maken van digitale media. Toch kan Burgbad niet volledig zonder papier. Daarom schakelen we ons papier voor kantoorcommunicatie en zakelijke correspondentie over van FSC-gecertificeerd papier naar recyclingpapier met de Blaue Engel.

Meer informatie vindt u op http://www.ceos-bekennen-farbe.de/joerg-loew/

GoGreen-certificaat

KLIMAATNEUTRALE VERZENDING VAN BRIEVEN

(geldig voor: burgbad GmbH, locatie: Duitsland)

De bescherming van het milieu ligt ons na aan het hart. Daarin maken wij sinds 2016 gebruik van de gogreen-service van deutsche Post en DHL. De daar door het transport ontstane uitstoot van CO2 wordt berekend en door geteste klimaatbeschermingsprojecten geneutraliseerd. Op die manier zijn alle in Duitsland verzonden brieven en pakjes van burgbad klimaatneutraal. Een onderdeel van onze activiteiten ter bescherming van het klimaat.

Certificaat 2016
Certificaat 2017
Certificaat 2018

Certificaat 2019
Certificaat 2020

 

RETOURSYSTEEM VERPAKKING

(geldig voor: burgbad GmbH, locatie: Duitsland)

burgbad garandeert sinds 2013 deelname aan terugnamesystemen in Duitsland, zoals Interseroh, waarbij productverpakking die in omloop wordt gebracht, terug in de recyclingcyclus wordt ingevoegd via onze handelsklanten.

Alleen in Duitsland worden 3 keer meer grondstoffen verbruikt dan ons qua aandeel toekomt. Recycling is een manier om deze ontwikkeling tegen te gaan. Door recycling ontstaan niet alleen nieuwe producten, maar het ontziet tevens de primaire grondstoffen en vermindert de uitstoot van broeikasgassen. Dat pas perfect bij het beleid van burgbad.

blue responsibility.gif

BLUE RESPONSIBILITY

De deelname van burgbad aan "Blue Responsibility" is ons bewijs dat wij een gemeenschappelijke vanzelfsprekendheid en verantwoordelijke omgang met natuurlijke hulpbronnen nastreven. In de bedrijfsfilosofie van de bij de initiatieven aangesloten merkfabrikanten uit de Duitse sanitairindustrie zijn de drie pijlers van duurzaamheid – economisch, ecologisch en maatschappelijk – stevig verankerd.

ear final rgb mit schutzzone web.png

REGISTER VAN ELEKTRISCHE OUDE APPARATEN (EAR)

(geldig voor: burgbad GmbH, locatie: Duitsland)

burgbad maakt gebruik van elektrische en elektronische componenten voor de beste functionaliteit van het assortiment badkamermeubelen. Om deze reden vallen de betreffende producten onder de wet op elektrische en elektronische apparaten (ElektroG). Hierdoor kunnen eindklanten oude apparatuur op de juiste manier afvoeren (via de recyclingcentra van de gemeenten en de verkooppunten in de detailhandel) en een belangrijke bijdrage leveren aan de implementatie van de doelstellingen van de ElektroG. Die doelstellingen zijn om de gezondheid en het milieu te beschermen tegen schadelijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur en afval te verminderen door hergebruik of recycling. burgbad is geregistreerd bij Stichting EAR onder DE 90381808.

Allianz für Entwicklung und Klima

WE ARE PART OF THE ALLIANCE FOR DEVELOPMENT AND CLIMATE CHANGE

(geldig voor: burgbad AG, alle locaties)

The German Federal Ministry for Economic Cooperation and Development (BMZ) has set up the Alliance for Climate and Development to combine climate protection with the promotion of economic and social development in non-industrialised countries. We expressly support this by focusing our high-quality offset projects on co-benefits in non-industrialized countries. More at: https://allianz-entwicklung-klima.de/unterstuetzer/.

compensation project burgbad 2018 and 2019

burgbad ce zeichen sm.png

UITVOERING

De elektrische elementen van onze meubelen bestaan uit goedgekeurde onderdelen. De uitvoering voldoet aan de in het land voorgeschreven normen en aan de eisen van de CE-richtlijnen.