FR | NL
Händlersuche
Suche

Bedrijfsoverzicht en historie

Badkamermeubels van burgbad:
Over een onalledaagse passie voor het alledaagse.

De wortels van burgbad liggen in Sauerland. De geschiedenis van het bedrijf begint in 1946 tussen verwoeste huizen – met „ambachtelijk geproduceerde“ houten bouwdozen, eigenlijk speelgoed voor kinderen. Ze werden echter voor jong en oud tot het symbool van de wederopbouw en de droom van een betere toekomst.

Dieter Ruddies, de oprichter van het bedrijf, had er een neus voor welke dingen mensen in hun dagelijkse leven van dienst konden zijn: of dat nu naaidozen, koffiemolens of behangtafels waren. En veel eerder dan veel anderen herkende hij welke betekenis meubels in de badkamer zouden hebben.

 

 

Een badkamer in huis sinds 1966.

Onder het motto „De badkamer van de toekomst zal gemeubileerd zijn“ waagde Dieter Ruddies de overstap naar de badkamer. En dat in een tijd dat vrijwel niemand nog aan mooie en functionele meubels voor de badkamer dacht.

Het was het begin van een buitengewoon succesverhaal. Vanaf het begin gaat het daarbij om het nadenken over alledaagse zaken evenals de perfecte functie; net als om de passie voor excellente kwaliteit en sinds vele jaren ook om de duurzaamheid in z’n totaliteit.

Zo is burgbad onder andere de eerste fabrikant van klimaatneutrale badkamermeubels. Sinds 2020 hebben wij onze productie in Schmallenberg, Greding en Lauterbach bovendien compleet op „Meubels Made in Germany“ ingesteld. Dit omdat betrouwbare en te volgen leveringsketens naar onze mening ook een belangrijk aspect van duurzaamheid vormen.

 

2021

75 jaar burgbad

2019

Winnaar van de marketingprijs Zuid-Westfalen – voor de permanente en effectieve marketingstrategie van het bedrijf

2017

Eerste klimaatneutrale fabrikant van badkamermeubels in Duitsland

2016

50 jaar productie van badkamermeubels

2013

Wereldmarktleider voor individuele badkamermeubeloplossingen in het kwalitatief hoogwaardige segment

2009

Vanuit Burg, Kama, Schock en Miral ontstaat burgbad.
De vier afzonderlijke merken worden onder de noemer van het nieuw opgerichte merk samengevoegd.

2008

burgbad wordt een volle dochter van het Turkse concern Eczacibasi Holding.

2005

Room Concept rc40: Introductie van individuele badkamerconcepten; rc40 maakt variabele inrichtingsoplossingen voor badkamers en bijbehorende ruimten mogelijk.

Jaren 90

Aan het begin van de jaren 90 wordt Burg Möbel eigenaar van Kama Bad GmbH in Greding-Grafenberg en heeft de fabriek in Nogent-le-Roi (tegenwoordig: burgbad France)gekocht, eind jaren 90 komen daar bovendien de firma Schock (spiegelkasten) en de fabrikant van miniraalsteen Miral. bij.

1965

burgbad begint met de productie van badkamermeubels, toen nog onder de bedrijfsnaam Burg Ideal Bad. Eén van de eerste opdrachtgevers is het postorderbedrijf Quelle in Fürth.

1946

Dieter Ruddies richt in het kuuroord Bad Fredeburg een fabriek voor gebruiksvoorwerpen van hout (o.a. houten bouwdozen, koffiemolens, naaidozen en behangtafels) op.